Öne Çıkan Yayın

Tüp Babayım "Bir babanın gözünden tüp bebek yolculuğu"

Tüp Babayım  "Bir babanın gözünden tüp bebek yolculuğu" 9 Şubat'ta çıkıyor

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

7 Ocak 2016 Perşembe

Veli Nereye Gitti.... Küçük bir spermin BÜYÜK serüveni...

Çocuklarımızın yaşları ilerledikçe meraklarından kaynaklanan soruları artmaya başlar. "Niye?" "Nasıl?" sorularının ardı arkası kesilmez. Anne babalar bu sorulara sabırla yanıt verir veya vermeye çalışır. Ama anne babaların en zor durumda kaldıkları, nasıl cevap vereceklerini bilemedikleri, hangi dille anlatılması gerektiğine karar veremedikleri en zor soru ise bir gün çocuğun gelip "Ben nasıl doğdum? Bir çocuk nasıl dünyaya gelir?" diye sorması olur.
Bu soruyu duyan anne babaya genelde günümüz gençlerinin tabiriyle "Kal gelir". Bir yere bakar, bir duvara bakar, bir çocuğa bakar, bir birbirlerine bakarlar, suratların şekli değişir, ağızlardan anlamsız mırıldanmalar ve sesler çıkmaya başlar. Çocuk ise heyecanla sorusunun cevabını beklemektedir ama çoğu zaman bu cevabı alamaz. Alsa bile yeterli düzeyde olmayan, geçiştirici cevaplardır. Hani eskilerin dediği gibi "Seni leylekler getirdi" demek de işe yaramıyor çünkü zamanımız "teknoloji" çocukları bu palavrayı yemiyor artık.

İşte her anne babayı bu durumdan kolayca kurtarabilecek, çocuğa eğlenceli şekilde bu bilgiyi verebilecek bir kitap "Veli Nereye Gitti?"...

300 milyon spermden birisi olan Veli, yüzme yarışına büyük bir azimle hazırlanıyor.. Birincilik ödülü ise sihirli yumurta... Acaba Veli bu yarışı kazanabilecek mi?

Bence kitabı önce anne babaların çok dikkatle okumaları gerekiyor. Sonra da çocuğuna okuması... Okurken çocukla beraber, muhteşem çizilmiş animasyonlar üzerinde de konuşulup yorumlar yapılabilir. Bir bebeğin nasıl dünyaya geldiği çok sade, açıklayıcı ve çocuğun anlayabileceği düzeyde eğlenceli şekilde anlatılmış. Aynı zamanda animasyonlarla da güçlendirilerek görsel olarak çocuğun zihninde şekillenmesi amaçlanmış. Sonuçta siz anne babalar da rahat bir nefes alıp şekilden şekile girmek zorunda kalmayacaksınız..

Her anne babanın elinin altında, çocuğunun kütüphanesinde olması gereken muhteşem bir kitap "Veli Nereye Gitti?"... Nicholas Allan yazmış ve Türkçe'ye Nil Gün çevirmiş.. Kitap Kuraldışı yayınlarından çıkmış... Kitap evlerinde ve internet üzerinden rahatlıkla bulabilirsiniz...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder