Öne Çıkan Yayın

Tüp Babayım "Bir babanın gözünden tüp bebek yolculuğu"

Tüp Babayım  "Bir babanın gözünden tüp bebek yolculuğu" 9 Şubat'ta çıkıyor

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

4 Temmuz 2012 Çarşamba

Detaylı Lâl görüntüsü..


Doktorun bize verdiği bilgiler gerçekten çok ilginçti. Öncelikle her şeyin çok güzel ve yolunda olduğunu, bebeğin gelişiminin çok güzel olduğunu ve hiçbir sorun olmadığını söyledi. Bakın şu midesi, şunlar böbrekleri, elleri burada ve parmakları tas tamam, ayakları bunlar ve kocaman, parmakları tamam, kemik yapısı gayet normal, kalbi yerli yerinde ve gayet düzenli atıyor, ciğerleri çok iyi diyerek hem gösteriyor hem anlatıyordu.

Daha sonra biraz daha detaylara girerek gözünde katarakt olmadığını, sindirim sisteminin çok iyi olduğunu, kan dolaşımının normal olduğunu söyledi. Bu kısmı bizi gerçekten şaşırttı. Anne karnındaki bebeğin gözündeki kataraktın olup olmadığını bile görebiliyordu. Ciddi hastalıkların tespiti için kullanılan nükleer tıp, bir bebeğin daha doğmadan hatta henüz 20 haftalık iken herhangi bir sorununun olup olmadığını da tespit ediyor. Bu anne ve baba için gerçekten rahatlatıcı bir kontrol. En azından biz öyle hissettik. Gerçi Allah korusun herhangi bir sorun olsa ne yapardık bilmiyorum. Acaba hamileliği sonlandırmaya bile karar vermemize sebep olacak bir durum olabilir miydi? Olsa ne yapardık? Bebeği o sorunlu şekilde dünyaya getirmek hem bebek için hem bizim için nasıl bir sonuç doğururdu? Bunları düşünmek bile çok hassas ve rahatsız edici aslında. Neyse ki bizim bebeğimizde hiçbir sorun yoktu ve bunları düşünmek zorunda kalmadık. En içten şekilde dilerim ki hiçbir anne – baba adayı da  bu duruma düşmesin ve bunları düşünmek zorunda kalmasın. Çok zor ve üzüntü verici bir durum. İhtimali bile çok rahatsız edici ve üzücü.

Lâl’imizin çok iyi olduğunu, gelişiminin çok güzel gittiğini, sağlıklı olduğunu gördük. Benden ve Nursen’den mutlusu yok. Heyecanla hayatımıza girmesi için sabırsızlanıyoruz. Zaman da hızla ilerliyor. 20 hafta geçti yani 5 ay. Hamilelik süreci hafta hafta ilerliyor ve böyle hesaplanıyor, planlanıyor. Ay hesabına çevrildiğinde ise tam tutmuyor. Mesela hafta olarak 5. ay bitmiş oluyor ama ay olarak bakıldığında 5. ayın bitmesine daha birkaç gün var. Bizde kendimizi hafta hesaplamalarına alıştırdık artık.

4 yorum:

  1. Ne güzel heyecanlardı bunlar. Can için ultrasounda girdiğim zamanları hatırladım. Minik kızınız Lal'e öpücükler...

    YanıtlaSil
  2. Üstadim benim yaşadıklarımdan alıntı gibi olmuş.yaptığınız ve tutmayan ay hesabına kadar :) bizim Eylülümüz de altı buçuk aylık.aynı güzel ve tarifsiz heyecanlarla geçiriyoruz günlerimizi.sizlere şimdiden hayırlı olsun diyor bebişinize sağlikli bir şekilde kavuşmanızı temenni ederim.

    YanıtlaSil
  3. Üstadim benim yaşadıklarımdan alıntı gibi olmuş.yaptığınız ve tutmayan ay hesabına kadar :) bizim Eylülümüz de altı buçuk aylık.aynı güzel ve tarifsiz heyecanlarla geçiriyoruz günlerimizi.sizlere şimdiden hayırlı olsun diyor bebişinize sağlikli bir şekilde kavuşmanızı temenni ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ferdi Bey :) Eylül'e de maaşallah.. Sağlıklı, sıhhatli mutlulukla büyüsün inşallah :) Bizim Lâl'imiz de 8,5 aylık... Ben yazmaya biraz geç başladım.. Çok güzel zamanlardı ve şimdi onunla hayatı yaşamak çok keyifli :)

      Sil